به همت مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد.
سومین کنگره ملی نماز، سلامت روان و نشاط معنوی برگزار شد
سومین کنگره ملی نماز، سلامت روان و نشاط معنوی، ۱۲ آذر ۱۳۹۸ به همت مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد.
این کنگره با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامتروان وزارت علوم، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، معاون دانشجویی دانشگاه تهران و جمعی از استادان دانشگاههای سراسر کشور در تالار کوثر دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با اشاره به جایگاه نماز در رشد و تعالی انسان گفت: «انسان برای رشد و تعالی در این عالم خاکی به ارتباط با خداوند نیاز دارد. برای برقراری ارتباط با خالق هستی بهترین وسیله فریضه نماز است و روح ما به نماز و ارتباط با خدا نیازمند است. امیدوارم تا دستاوردهای این همایش در مسائل امور دانشجویی به بهترین نحو استفاده شود».
حجتالاسلام مهدی کرمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، نیز با بیان سخنانی درباره اهمیت به پا داشتن نماز در دانشگاهها تصریح کرد: «نماز دستوری از جانب خداوند متعال است، اما به اینگونه نیست دستوری باشد که انسان شخصاً خود را مقید به خواندن آن کند. به همین دلیل باید به عنوان یک مأموریت بزرگ از جانب خداوند متعال، دیگران را نیز به نماز دعوت کنیم. باید مساجد و نمازخانهها در دانشگاهها به نماز جماعت اول وقت عطرآگین شوند».
وی افزود: «به فرموده مقام معظم رهبری، دانشگاه تهران بزرگترین دانشگاه و نماد آموزش عالی کشور است و امیدواریم نتایج این همایش منجر به این شود که همگی عاشق نماز و آماده بهرهبرداری از فضیلت آن شوند».
در بخش دیگری از این مراسم دکتر مجتبی صدیقی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، با اشاره به تأثیر نماز در روحیه دانشجویان گفت: «معنویت و نماز یکی از عواملی است که در روحیه و آرامش دانشجویان تأثیرگذار است. تحقیقات دانشگاهی زیادی اثر معنویت را در آرامش روح و نشاط دانشجویان ثابت کردهاند. رابطه مستقیمی بین سلامت روانی دانشجویان و مسائل معنوی وجود دارد. خوشبختانه با جامعه دانشجویی سر و کار داریم که از درصد بالایی از اعتقادات مذهبی برخوردارند».
وی خاطرنشان کرد: «برای اشاعه هر چه بیشتر نماز در محیطهای دانشجویی میتوان از ظرفیت کانونهای نماز دانشجویی به عنوان یک راهکار اجرایی بهره گرفت».
در ادامه، محققان و پژوهشگران دانشگاه و حوزه، ضمن ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی خود در قالب سخنرانی و مقالات علمی به بحث و تبادل نظر پرداختند. در پایان مراسم نیز از ۳ مقاله برتر از دید کمیته علمی و ستاد اقامه نماز کشور با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.
این کنگره با استقبال بسیار خوب محققان، متخصصان و کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاههای کشور روبهرو بود و با توجه به اخذ مجوز پایگاه استنادی جهان اسلام مقالات این کنگره در پایگاه ISC نمایه خواهد شد.
نظر شما :