سومین جلسه شورای سیاست گذاری و برنامه ریزی دانشگاه بدون دخانیات
سومین جلسه شورای سیاستگذاری و برنامهریزی دانشگاه بدون دخانیات، (۲۴ دی ماه) با حضور دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، دکتر منصور رنجبر، مدیر بخش بیماریهای غیر واگیر و بهداشت روان دفتر نمایندگی سازمان بهداشت جهانی، دکتر بهزاد ولیزاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات و دیگر اعضای شورا برگزار شد.
دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در این جلسه ضمن اظهار رضایت از شکلگیری گفتمان عمومی «دانشگاه بدون دخانیات»، بر همکاری مشترک دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در تولید محتوا، اجرا، پشتیبانی و تسریع در مسیر نیل به دانشگاه بدون دخانیات تأکید کرد.
وی با تصریح اینکه رویکرد دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران در تحقق طرح دانشگاه بدون دخانیات، رویکردی اجتماعی، فرهنگی و سلامتمحور است، افزود: «پس از تصویب و اجرایی کردن طرح دانشگاه بدون دخانیات، با توجه به اثرپذیری دانشگاهها از سیاستها و برنامههای دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران در ارائه الگو و همکاری با سایر دانشگاهها، میتوان شاهد افزایش دانشگاههای بدون دخانیات در کشور بود».
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در این زمینه باید فرهنگسازی لازم انجام شود، افزود: «در این طرح باید از همه قابلیتها و مشارکت همه ارکان دانشگاه اعم از اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارکنان استفاده شود. همراهی و همفکری در دانشگاه مسئلهای است که باید بیشتر مورد توجه و اهمیت قرار گیرد».
دکتر نیلی احمدآبادی، با تأکید بر افزایش مشارکت دانشجویان در فعالیت دانشگاهها اظهار کرد: «یکی از زمینههایی که میتوان در آن از حضور و همفکری دانشجویان استفاده کرد، همین بحث دانشگاه بدون دخانیات است که باید از توان هماندیشی و کمک دانشجویان بهره لازم را برد. در تمامی سطوح دانشگاه، مشارکت در این زمینه دارای اهمیت است، اما بحث حضور فعال دانشجویان در طرح دانشگاه بدون دخانیات، باید مورد توجه واقع شود و در این خصوص گزارشهای لازم از میزان تأثیرگذاری و علاقهمندی آنان برای مشارکت در این طرح، تهیه شود».
دکتر سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، نیز در ادامه این نشست به تشریح جلسات برگزار شده با حوزه پژوهشی دانشگاه، در خصوص حمایت از پایاننامهها و رسالههای دانشجویی و اهمیت اجرایی شدن دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران پرداخت.
در بخش دیگری از این جلسه حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه، به تبیین مصوبات جلسه پیشین که جهت عملیاتی و اختصاصیتر کردن برنامه کارگروههای مشاوره و درمان، فرهنگی و اجتماعی، اطلاعیرسانی و رسانه و برگزاری جلساتی در راستای همکاری بین دفتر نمایندگی سازمان بهداشت جهانی، دبیرخانه کشوری کنترل دخانیات، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اخذ اولین گواهی دانشگاه بدون دخانیات در کشور بود، پرداخت.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه، در ادامه گزارشی از برنامه عملیاتی پیشنهادی کارگروههای فعال در زمینه تحقق دانشگاه بدون دخانیات ارائه داد و گفت: «مسابقه انتخاب طرحها و ایدههای خلاقانه برتر دانشجویان در زمینه دانشگاه بدون دخانیات، حمایت از پایاننامهها و رسالههای مرتبط با این موضوع، راهاندازی پویشهای دانشجویی، برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری و برگزاری فعالیتهای ورزش همگانی از اقدامات کارگروه فرهنگی و اجتماعی خواهد بود».
در این جلسه همچنین معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیرکل روابط عمومی دانشگاه تهران و نمایندگان کانونها و شوراهای دانشجویی حضور داشتند.
نظر شما :