برگزاری

همایش خانه و دانشگاه

۱۱ مهر ۱۴۰۰ | ۰۹:۲۵ کد : ۲۱۶۵۵ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۶۰۹
این همایش روز شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در سالن امیرکبیر دانشگاه تهران به منظور پیوند بین خانواده و دانشگاه برگزار شد.
همایش خانه و دانشگاه

این همایش با تلاوت قرآن کریم آغاز شد، بعداز آن سرود ملی پخش شده و در ادامه نیز سرود  وکلیپ دانشگاه تهران به نمایش گذاشته شد.

در ابتدای همایش، دکتر سعید حبیبا  معاون دانشجویی دانشگاه تهران ضمن خوش آمدگویی و بزرگداشت دفاع مقدس، پذیرش دانشجویان را در دانشگاه تهران تبریک نموده و عنوان کردند، حضور دانشجویان به مثابه فرزندان دانشگاه تهران به حساب می آید و از جمله مهمترین کارکردهای دانشگاه و خانواده حمایت از دانشجویان در مسیر دانشجویی است. ایشان به شرح قسمت های مختلف معاونت دانشجویی از جمله اداره کل خوابگاه ها ، مرکز مشاوره ،مرکز بهداشت و درمان و نیز شرح وظایف دفتر امور دانشجویی پرداختند.  ایشان در ادامه سخنرانی خویش به خدمات مختلف مرکز مشاوره از جمله خدمات حضوری، آنلاین و مکاتبه ای اشاره کردند و اینکه سایت دوستدار خانواده نیز به تازگی راه اندازی شده تا راه ارتباطی خانواده و دانشگاه باشد. ایشان به این اشاره کردند "زبان عشق و حمایت" مهم ترین زبان برای ارتباط با دانشجو است ، تا آن ها بتوانند اثر بخش تر با چالش های زندگی روبرو شوند. و برخی زمان ها نیز لازم است، از زبان عشق و حمایت شفاف و روشن استفاده کنیم، چون زبان عشق و محبت نجات بخش زندگی ها است. در ادامه ایشان به چالش های سال اول دانشگاه  از جمله چالش های آموزشی کردند. در ادامه دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به خانواده ها خیر مقدم گفتند. ایشان  در ادامه سخنان خویش به نقش دانشجویان در "یادگیری مهارت ها " اشاره کرده و به اصل مهم جامعه پذیری در ترم اول دانشگاه تاکید نمودند. دکتر محمد مقیمی به تشریح مولفه مسئولیت پذیری در دانشجویان تاکید نموده و عنوان کردند لازم است این مولفه در دانشجویان تقویت شود.  از جمله موضوع های مهم دیگری که دکتر مقیمی در باره آن بحث کردند، لزوم تغییر جهت از رویکرد قیمومیتی به رویکرد حمایتی نسبت به دانشجویان بود، بدین معنی که لازم است خانواده همانند دوران دانش آموزی در تمام جزییات زندگی دانشجویان سرکشی نکرده ، بلکه فرصت کسب استقلال را به آن ها بدهند، به بیان دیگر سازمان دهی امور به خود دانشجویان واگذار شود. ایشان در ادامه سخنرانی خویش به رفتار مراقبتی دانشگاه نسبت به دانشجویان اشاره کرده و عنوان نمودند تمام تلاش برای سرافرازی دانشجویان صورت می گیرد. در ادامه دکتر مقیمی به این مهم پرداختند که ورود دانشجویان به دانشگاه تهران همراه با فراهم شدن فرصت هایی برای گرفتن مسئولیت های علمی و تخصصی این دانشجویان در داخل و خارج از کشور در آینده است. ایشان در انتهای سخنان خویش به نظام پیشنهاد ها در دانشگاه تهران و نیز ایمیل خود اشاره کردند که خانواده ها از طریق آن می توانند با دانشگاه و ایشان  ارتباط مستقیم بگیرند. از سویی چون دانشجویان یک دوره سخت دانشجویی را طی کرده اند این دوره به دوره رخوت تبدیل نشود.

بعد از آن آقای اسکندری به نمایندگی از حجت الاسلام و المسلمین دکتر کرمی مسوول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران به ایراد سخنرانی پرداختند ،  ایشان به آیات کلیدی قران و نصیحت های لقمان به فرزندش اشاره کردند،  اینکه بعد از اینکه لازم انسان شاکر خداوند  باشد، در مرحله بعد هر فرزندی باید شاکر والدین خود باشد، و حضور فرزندان در دانشگاه نتیجه تلاش های والدین است. ایشان به این مهم اشاره کردند که بعد از ورود فرزندان به دانشگاه ممکن است دانشجویان جذب جاذبه های فضاهای خارج از دانشگاه شده و از فضای علمی دور شوند و لذا لازم است خانواده بتواند تعادلی بین نظارت و مراقبت از  فرزندان خود ایجاد کند.

در ادمه همایش  سایت دانشگاه دوستدار خانواده توسط دکتر سید محمد مقیمی ریاست دانشگاه تهران افتتاح شد، در جریان افتتاحیه حمید پیروی ریاست مرکز مشاوه دانشگاه تهران به اهمیت راه اندازی سایت دانشگاه دوستدار خانواده پرداختند و اینکه این سایت تنها یکی از راه ارتباطی خانواده با دانشگاه است و خانواد ها می توانند نظرات و پیشنهادهای خود را مطرح کرده و ظرف 72 ساعت پاسخ های خود را دریافت کنند . از سویی ایشان به دفاتر مختلف ارتقا تحصیلی در پردیس ها و دانشکده های مختلف اشاره کردند. همچنین ایشان اشاره کردند یکی از خدمات ارائه شده در این سایت برگزاری وبینارها ی آموزشی برای خانواده هاست. و 107 وبینار برای خانواد ها در فصل پاییز1400 برای خانواده ها  در نظر گرفته شده است.

در ادامه دکتر غلامعلی افروز روانشناس و استاد ممتاز دانشگاه تهران سخنرانی نمودند. ایشان به تجربیات ورود خود به دانشگاه تهران اشاره کردند . ایشان به خوابگاههای دانشجویی اشاره کردند، اینکه خوابگاه نقش دانشگاه سایه را دارد و دانشجویان غیر مستقیم و از طریق الگوهای مشاهده ای غیر مستقیم آموزش می بینند. ایشان به لزوم مراقبت از دانشجویان اشاره کردند  و رمزموفقیت تحصیلی و بالفعل شدن استعدادها را داشتن نگرش مثبت، توکل، تلاش مستمر، و داشتن انگیزه کافی و خودارزشمندی عنوان نمودند ، فاکتورهایی که به فرهیختگی دانشجو منجر می شود. ایشان اشاره کردند دانشگاه تهران فرصتی برای رشد و شکوفایی است. ایشان در ادامه به مولفه آرامش اشاره کردند، اینکه چگونه در آرام بودن سبب می شود که قدرت یادگیری افراد افزایش پیدا کند. لذامعماری ذهن  یا داشتن نظام در یادگیری از جمله مهم ترین ویژگی هایی است که هر دانشجویی لازم است داشته باشد. ماحصل داشتن معماری ذهن خلاقیت است و از جمله موانع تحقق خلاقیت دچار اضطراب شدن است. ایشان در ادامه به ویژگی هایی چون مثبت اندیشی و تایید دیگران تاکید کردند و اینکه مثبت اندیشی یک رویکرد درمانی است و  در انتها ایشان به نکته مهم امید آفرینی  اشاره کردند.

در ادامه دکتر شاپور شرافت مدیرکل دفتر امور دانشجویی به ایراد سخنرانی پرداختند، ایشان ضمن خوش آمدگویی به خانواده ها به معرفی دفتر امور دانشجویی پرداختند. ایشان به  سیستم تغذیه در دانشگاه اشاره کرده و اینکه تلاش شده سیستم غذایی سلامت بخشی برای دانشجویان فراهم شود. همین طور ایشان به بحث بیمه اشاره کردند ایشان فرمودند علاوه بر بیمه های عمومی دانشگاه تهران، دانشجویان را بیمه حوادث و بیمه مسئولیت مدنی می کند، همچنین ایشان به وام های مختلف تحصیلی و ضروری در دانشگاه اشاره کردند.

بعد از ایشان دکتر هادی غفوری پناه مدیرکل امور خوابگاه ها به ایراد سخنرانی پرداختند . ایشان به این نکته اشاره کردند که دانشگاه تهران بزرگ ترین مجموعه خوابگاه های کشور را دارا است و این دانشگاه خود را ملکف به تامین خوابگاه برای تمامی دانشجویان روزانه می داند. از سویی خوابگاه های دانشگاه دارای مجموعه های فرهنگی و ورزشی می باشد.

بعد از آن دکتر رضوانی از مرکز بهداشت و درمان به ایراد سخنرانی پرداختند، ایشان قسمت های مختلف  مرکز بهداشت و درمان دانشگاه را معرفی کردند. مانند مرکز بهداشت و درمان 16 آذر که  خدمات عمومی  و تخصصی ارائه می دهد، به گونه ای که این مرکز کلینیک های عمومی ، تخصصی و فوق تخصصی دارد.

در ادامه حمید پیروی ریاست مرکز مشاوره دانشگاه تهران به شرح خدمات مرکز مشاوره پرداختند. ایشان نیز بر لزوم الگوهای ارتباطی حمایتی نسبت به دانشجویان پرداختند. ایشان در ادامه به فرصت های ورود به دانشگاه تهران اشاره کردند که از جمله آن بهره گیری از اساتید برجسته، دسترسی به منابع و امکانات علمی است. از سویی ایشان به تهدیدهای دوره دانشجویی از جمله آن مشکل سازگاری، هویت یابی، مشکلات آموزشی و.. اشاره نمودند.   ریاست مرکز مشاوره در ادامه به موضوع مهم سلامت روان و به شیوع شناسی اختلالات روانپزشکی پرداختند، و  عنوان نمودند از جمله طرح های مهم مرکز مشاوره در این حیطه طرح پایش سلامت روان و جسم دانشجویان است، طرحی که به پایش سلامت در دانشجویان می پردازد. در انتها ایشان به بحث مهم سواد سلامت روان خانواده ها و استیگما زدایی در سلامت روان پرداختند، اینکه لازم است انگ زنی به دریافت خدمات سلامت روان زدوده شده به نحوی که همگان با راحتی بیشتر به این خدمات دست یابند.

در انتها دکتر سعید حبیبا به جمع بندی مطالب پرداختند،  از جمله فراهم کردن فضای امن و حمایتی برای دانشجویان ، بکارگیری زبان امید و عشق در ارتباط با دانشجویان، تقویت رفتارهای مسوولانه ، تغییر رویکرد از قیمومیتی به حمایتی نسبت به دانشجویان، تقویت رفتارهای سلامت بخش مانند نگرش مثبت، امید، خود ارزشمندی، بهره گیری از محتوای سایت دانشگاه دوستدار خانواده، ضرورت تعامل خانواده و دانشگاه و استمرار آن


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.