برگزاری مراسم تودیع و معارفه روسای مراکز مشاوره و بهداشت و درمان دانشگاه
این مراسم با حضور آقای دکتر وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی و آقای دکتر بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی، آقای دکتر اللهیاری مدیرکل امور دانشجویان و کارکنان شاهد و ایثارگر، جمعی از اعضای هیات علمی و کارشناسان مرکز مشاوره و مرکز بهداشت دانشگاه برگزار شد. در ابتدای مراسم آقای دکتر بهرامی احسان معاون فرهنگی ضمن تقدیر و تشکر از آقای پیروی و آقای دکتر شفیعی نیا، بازنشستگی را یادآور دگرگونی های زندگی و تلنگری برای پذیرش تغییرات نو و برنامه ریزی آینده دانست.
سپس آقای حمید پیروی گزارش خلاصه ای از فعالیت های مرکز مشاوره دانشگاه در چهار سال گذشته ارائه نمود. ایشان ضمن بیان تاریخچه تاسیس مرکز مشاوره، به سومین برنامه راهبردی دانشگاه، محورهای فعالیت مرکز مشاوره از جمله برگزاری وبینارهای دانشجویی و تخصصی، فعالیتهای ملی و بین المللی، تولید و انتشار محتوای بهداشت روانی، اجرای طرح های ارتباط و غربالگری مشکلات دانشجویان، توسعه وب سایت و سامانه های الکترونیکی اشاره کرد.
در ادامه آقای دکتر شفیعی نیا با اشاره به انجام واکسیناسیون برای ۳۱ هزار نفر از اعضای هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان از همکاری مرکز مشاوره دانشگاه و همیاران سلامت روان با مرکز بهداشت در انجام واکسیناسیون تشکر نمود. ایشان افزود در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۵۰ هزار نفر به مرکز بهداشت دانشگاه تهران مراجعه نموده اند.
در ادامه سرکار خانم دکتر عزیزی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه، ضمن تشکر از اقدامات ارزنده انجام شده در مرکز مشاوره، اشاره نمودند که ماموریت مراکز مشاوره دانشگاهها در گذشته صرفا محدود به فعالیت ها و مداخله حضوری بود. در دوران کرونا ماموریت ارتقای سواد سلامت و بهداشت روان با استفاده از تکنولوژی های آموزشی و آموزش از راه دور(غیرحضوری) به خوبی انجام شد، اما اکنون با آغاز دوره پساکرونا و حضور جمعیت جوانی که از دانشگاه دور بوده و بالاجبار در انزوای اجتماعی بودهاند بایستی تمهیدات خاصی اندیشید. در این زمان سواد سلامت باید به مهارت تبدیل و کاربردی شود. همچنین آموزش همیاران سلامت روان که از دوران گذشته شروع شده باید در گستره وسیع تری سازماندهی شود. همیاران سلامت روان باید آموزش های تخصصی ببینند تا بتوانند بازوان مرکز مشاوره باشند. ایشان با اشاره به تعداد زیاد دفاتر مشاوره و ارتقای تحصیلی در دانشکدگان و دانشکده ها و نیز شعبات خوابگاهی، پراکندگی جغرافیایی، مشکلات مالی و کمبود نیروی انسانی را از جمله چالشهای پیش روی مرکز مشاوره دانشگاه دانست و بیان کرد که طبق بررسی های دفتر مشاوره و سلامت روان وزارت علوم به ازای هر سیصد دانشجو یک نفر به عنوان روانشناس مورد نیاز است که بدین ترتیب مرکز مشاوره دانشگاه تهران باید حدود ۱۵۰ نفر نیروی متخصص در اختیار داشته باشد. ایشان با اشاره به شدت مشکلات دانشجویان در دوران پساکرونا و افزایش تعداد مراجعان و فرسودگی شغلی نیروی انسانی مرکز مشاوره بر لزوم نگاه جدیتر به تخصیص بودجه مرکز و خدمات رفاهی کارشناسان تاکید کرد. ایشان در ادامه افزودند مرکز مشاوره دانشگاه تهران باید اتاق فکر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد. در پایان از زحمات همکاران مرکز مشاوره دانشگاه، اداره کل امور خوابگاه ها و مرکز بهداشت و درمان در خدمات رسانی به دانشجویان در دوران کرونا تشکر کردند.
در ادامه مراسم آقای دکتر چیت ساز مدیرکل جدید مرکز بهداشت دانشگاه تهران ضمن اشاره به مشکلات موجود از پایین بودن حق الزحمه متخصصان و پزشکان، مستهلک بودن دستگاهها و مشکل در خرید دستگاه های مزبور، اضافه نمود همدلی موجود در مرکز بهداشت، مرکز مشاوره دانشگاه و اداره کل خوابگاه ها، می تواند به حل مشکلات کمک کند.
در پایان آقای دکتر وجهی ضمن تشکر از مدیران پیشین هر دو مرکز، برای مدیران جدید آرزوی توفیق کردند. مراسم با قرائت احکام جدید و اهدای لوح تقدیر و هدایا پایان یافت.
نظر شما :