برگزاری دومین نشست تخصصی جشنواره ملی سلامت دانشجویان در دانشگاه تهران
در این برنامه که با حضور 180 نفر از دانشجویان از جمله 135 نفر از همیاران سلامت روان دانشگاههای منطقه یک کشوری در تالار شهید دهشور دانشکدگان علوم دانشگاه تهران برگزار شد، آقای دکتر علیرضا وجهی در سخنان کوتاهی با اشاره به اهمیت سلامت روان، به تجاربی از دوره تحصیلی و زندگی خود اشاره کرد و گفت: همه ما باید در جهت سلامت روان خود و کمک به دیگران تلاش کنیم و اگر در انجام وظایف و کمک به دیگران هدف اصلی ما کسب رضای خداوند باشد، فعالیت ما اثربخش خواهد بود. وی محبوبیت سردار سلیمانی را ناشی از اخلاص و کار برای رضای خدا برشمرد و گفت: اگر کارها برای رضای خدا باشد خشنودی خلق را نیز در پی دارد.
دکتر نعیمی، مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست بر تغییر رویکرد دفتر سلامت و مشاوره اشاره کرد و گفت: رویکرد دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم از درمان به پیشگیری تغییر پیدا کرده است و تلاش می کنیم در حوزه پیشگیری با آموزش و توانمندسازی بتوانیم مهارت لازم را به دانشجویان آموزش بدهیم. وی با بیان اینکه پژوهشها نشان می دهد یکی از مشکلات جدی در زندگی عدم استفاده از مهارتهای زندگی است، افزود: بستر سازی برای مشارکت جدی دانشجویان در برنامه ها و فعالیت ها و یادگیری در حین انجام فعالیت منجر به توانمندی دانشجو و افزایش کیفیت عملکرد و زندگی خواهد شد.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم با اشاره به حضور همیاران سلامت روان در این نشست خاطرنشان کرد: همیاران سلامت روان باید به عنوان بازوی مراکز مشاوره برای بهبود شرایط روانی دانشجویان، این مراکز را یاری کنند. دکتر نعیمی با اشاره به حضور کانونهای همیاران سلامت روان دانشگاههای منطقه یک بر حمایت از این کانونها تاکید کرد و افزود: ما به عنوان سیاستگذار، ناظر و حامی، از برنامه های کانونها حمایت میکنیم.
دکتر محمد کاظم زاده، مدرس مهارت های زندگی، درباره اصول ارتباط موثر و همدلی سخنرانی نمود. وی در مورد رابطه متقابل بدن و روان، افزود مهم ترین عامل رضایتمندی، موفقیت و امید با ارتباط است. دکتر کاظم زاده مولفه های ارتباط موثر را در ابعاد ایجاد دوستی، همدلی و قاطعیت توضیح داده و سپس به بایدها و نبایدهای رابطه اشاره نمود.
طاها راحمی، به عنوان دبیر جشنواره به معرفی جشنواره ملی سلامت پرداخت و گفت به دنبال یک اتفاق مهم برای حال خوب بودیم. در مجموعه دانشگاه های کشور 5/3 میلیون نفر دانشجو داریم؛ بنابراین، دفتر سلامت و مشاوره وزارت عتف، قصد دارد جشنواره ملی سلامت را با برگزاری 30 نشست حضوری در دانشگاه های شاخص کشور و 150 همایش مجازی و 40 جلسه گفتار پژوهی و 700 عنوان محتوای آموزشی، و تولید محتوا، اینفوگرافی، موشن و غیره از کتب مربوطه اجرا کنیم. شعار ما راهی نو: راهی برای رفتن و مسیری برای رسیدن است. از این رو از علاقه مندان به تولید محتوا و رسانه در حوزه سلامت دعوت به همکاری می کنیم.
این مراسم با اجرای برنامههای هنری و فرهنگی از جمله اجرای موسیقی سنتی، برگزاری مسابقه، اهدای لوح تقدیر و جوایز به داوران مسابقات بهداشت روان، پخش تیزر و کلیپ فعالیت های کانون همیاران سلامت روان دانشگاه تهران ادامه یافت.
دبیران کانون های همیاران در پنلی به بحث درباره فرصتها و چالشهای پیش روی کانون همیاران سلامت روان پرداختند و مطالبات خود را بیان نمودند. معرفی فعالیت همیاران، اجرای برنامه جامعی با همکاری همه کانون های دانشگاهها، حضوری شدن کارگاه ها، افزایش تعامل کانون ها با هم، برگزاری فوکوس گروپ، افزایش فعالیتهای گروهی از پیشنهادهای این پنل بود.
دکتر زهره عزیزی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه درباره اصول ارتباط موثر بر اساس طرحواره ها سخنرانی نمود و بر لزوم کنترل قسمت والد و کودک توسط قسمت بزرگسال سالم و بالغ تاکید کرد.
وی در حاشیه برگزاری نشست گفت: این نشست دومین نشست جشنواره سلامت روان بود که در وزارت علوم تدوین شده است و امروز مرکز مشاوره دانشگاه تهران، میزبان دومین نشست از اولین جشنواره ملی سلامت است.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران هدف از برگزاری جشنواره ملی سلامت را آوردن دانشجویان به متن دانست و افزود: این جشنواره می خواهد در بحث سلامت روان، سهم عمده را به خود دانشجویان واگذار کند.
وی همچنین به طراحی سامانه های ایدهبان و دیدهبان در جشنواره ملی سلامت دانشجویان اشاره کرد و افزود: با طراحی این دو سامانه در جشنواره، ایدههای مختلف دانشجویان درباره سلامت روان از آنها دریافت می شود و فعالیتهایی که در دانشگاههای مختلف اجرا می شود ثبت و ضبط میشود و با تحلیل فعالیت های انجام شده، بودجه مربوطه به دانشگاهها داده میشود. وی تصریح کرد: با توجه به انزوای اجتماعی دانشجویان در تعطیلی دو ساله دانشگاهها بخاطر کرونا، فضای دانشگاه ها باید بسیار با نشاط شود تا عوارض روان شناختی کرونا به کمترین حد برسد زیرا به دلیل دوری از فضای تعاملات اجتماعی و تحصیل فضای مجازی فشارهای سنگینی بر دانشجویان وارد شده است و ما باید آرام آرام این دانشجویان را به زندگی قبل از کرونا برگردانیم و ارتباط و تعامل را به آنان آموزش بدهیم.
دکتر عزیزی با تاکید بر نقش آموزش در ارتباطات و تعاملات اجتماعی خاطر نشان کرد: مرکز مشاوره دانشگاه در دو سال شیوع کرونا بر آموزش و ارتقای سواد سلامت متمرکز شد و اکنون وقت آن است که دانش را به مهارت تبدیل کنیم و لازمه این مهارت آموزی، ارتباط حضوری با دانشجویان است.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران تصریح کرد: تا زمانی که سواد به مهارت تبدیل نشود نمی تواند موثر و کاربردی شود.
وی افزود: مرکز مشاوره دانشگاه تهران در راستای مهارت آموزی و بازگشت دانشجویان به زندگی امن و عادی گذشته، برنامههای متنوعی را مثل حضور مسئولان و مشاوران مرکز مشاوره در بین دانشجویان، خوابگاهها، برگزاری جشنواره ها و نمایشگاهها را اجرا می کند تا مهارتها را به صورت حضوری به دانشجویان آموزش بدهیم.
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران با تاکید بر اهمیت سلامت روان بویژه در دانشجویان، گفت: واحدهای مختلف دانشگاه باید مرکز مشاوره در این امر یاری کنند علاوه بر معاونت دانشجویی، معاونت فرهنگی دانشگاه، استادان مشاوره و فرهنگی که در پردیسها مستقر هستند نیز بخشی از این مسئولیت را بر عهده بگیرند.
وی برگزاری اردوها با حضور دانشجویان و مددکاران مرکز مشاوره را از برنامههای مرکز مشاوره دانشگاه تهران در راستای آموزش دانشجویان در حین تفریح عنوان کرد.
دکتر عزیزی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به نقش همیاران سلامت روان در ارتقای سلامت اشاره کرد و گفت: تلاش داریم با آموزش تخصصی همیاران به عنوان بازوان اجرایی سلامت روان بتوانیم به طور جدیتر از این پتانسیل استفاده کنیم.
نظر شما :