برگزاری نشست تخصصی به مناسبت روز بین المللی خودمراقبتی
نشست تخصصی خود مراقبتی به مناسبت نکوداشت این روز جهانی در روز دوشنبه مورخ 1401/05/03 توسط مرکز مشاوره دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. هدف از این نشست اشاعه فرهنگ خودمراقبتی، ترویج سبک زندگی سالم در ابعاد مختلف جسمانی، روانی، فردی، معنوی و رسیدن به حال خوب بود.
این نشست با مشارکت بالغ بر 300 نفر از متخصصان سلامت، اعضای هیات علمی، کارکنان ، دانشجویان و علاقمندان به این حوزه به صورت مجازی از ساعت 9 الی12 تشکیل شد. این برنامه با دبیری خانم دکتر زهره عزیزی ریاست مرکز مشاوره دانشگاه تهران، با تاکید بر شعار روز جهانی خود مراقبتی سال 2022 تحت عنوان " از امروز به خودت قول خود مراقبتی بده" و اهمیت پرداختن به مساله خودمراقبتی در جمعیت دانشجویی آغاز شد. در ابتدای نشست آقای دکتر علیرضا وجهی معاون دانشجویی دانشگاه تهران عنوان کردند خود مراقبتی به منزله یکی از رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در تمام سنین شناخته شده است؛ و این رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، بر الگوهای مثبت زندگی تاثیرگذار بوده و باعث ارتقاء کیفیت زندگی سالم می شود. آموزش و آگاهی بخشی در زمینه مراقبت از خود باید به گونه ایی باشد که افراد بتوانند مستقل و هوشمندانه عوامل خطر و محافظ زندگی خود را تشخیص داده و بین ابعاد مختلف زندگی تعادل ایجاد کنند.
در ادامه آقای دکتر ابراهیم نعیمی مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ابعاد سبک زندگی سالم پرداخته و با استناد به آموزه های دینی به آیه شریفه قرآن که می فرماید "ای انسان خودتان را با دست خودتان به هلاکت نیاندازید" اشاره داشتند؛ بنابراین هر فردی برای حفظ و تداوم حیات خود مسئول، و نیازمند کسب دانش و مهارت کافی میباشد. بدیهی است که این موضوع ابتدا از خانواده شروع و در ادامه آموزش و پرورش و آموزش عالی به عنوان مجموعههایی که مسئولیت سلامت روان و جسم قشر جوان را به عهده دارند باید نقش مرجعیت خود را در گسترش فرهنگ خود مراقبتی ایفا نمایند.
سپس آقای دکتر امیرحسین جلالی ندوشن عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه ایران به اهمیت مقوله خودمراقبتی در حوزه های مختلف پرداختند؛ و با تاکید بر پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی که در راس آن آموزش و تقویت مهارت فرزندپروری بر پایه فرهنگ است اشاره داشتند.
در ادامه آقای دکتر ایرج شهبازی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به خود مراقبتی معنوی را مطرح نموده و عنوان کردند لازمه شاد بودن و مراقبت از خود، انتقال کانون توجه از خود به دیگری است؛ بنابراین به ورزیدن خالصانه به
دیگران یکی از بهترین روش های بیرون آمدن از پیله تنگ و تاریک خود است و فردی که بتواند کانون توجهش را از خود به دیگری انتقال دهد میتواند به بهترین نحو ممکن از خودش مراقبت کند.
در ادامه آقای عرفان علایی عضو هیات امنای سازمان مددکاران بدون مرز بریتانیا؛ به مبحث خودشناسی و اولویت بخشی به خود، که از اساسی ترین گام های خودمراقبتی است پرداختند.
در انتها ریاست مرکز مشاوره دانشگاه تهران به جمع بندی سخنرانی اساتید و اهمیت افزایش آگاهی انسانها و هدایت آنان به سوی خودمراقبتی پرداختند. و بر حمایت از سیاست ها و همکاری های بین بخشی موضوع خود مراقبتی به عنوان یک الویت در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها تاکید کردند.
نظر شما :