برگزاری نشست تخصصی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از رفتارهای خودآسیب رسان

۲۴ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۲۵ کد : ۳۰۶۰۸ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۴۱
نشست پیشگیری و مداخله رفتارهای خودآسیب رسان در دانشگاه با حضور مسئولان و کارشناسان مرکز مشاوره دانشگاه، در روز ۲۳ شهریور ماه سال ۱۴۰۱ به صورت هیبریدی(حضوری و آنلاین) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مشاوره دانشگاه تهران، این نشست و پنل تخصصی  با مشارکت دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران ویژه رؤسای مراکز مشاوره، کارشناسان، متخصصان و مددکاران اجتماعی مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور، مدیران دانشجویی و خوابگاه‌ها به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد.

   در ابتدای نشست خانم دکتر زهره عزیزی، رئیس مرکز مشاوره  دانشگاه تهران، ضمن اشاره به آمارهایی در خصوص رفتارهای خود آسیب رسان، امور و اقداماتی که در دانشگاه تهران در مورد دانشجویان در معرض خطر انجام شده را تبیین کردند و به واقعیت هایی مبتنی بر شواهد در مورد بروز این گونه رفتارها اشاره نموده، همچنین به اهمیت پیشگیری از این گونه رفتارها و شناخت عوامل موثر محیطی، زیست شناختی، اجتماعی در پدیدآیی خودکشی اشاره کردند.

   در ادامه آقای دکتر نعیمی، مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تقدیر از مرکز مشاوره دانشگاه تهران در راستای توجه وافر به این موضوع، به علل رفتارهای خود آسیب رسان و پیچیدگی های بوجود آمده در دنیای کنونی پرداختند. سپس با اشاره به ضرورت آموزش در حوزه سواد سلامت روان و ارتقاء مهارتهای لازم  بویژه مسئولیت پذیری دانشجویان، بر نقش خانواده ها، کارشناسان وکانون های همیاران سلامت روان که بازوهای فکری و اجرایی مراکز مشاوره می باشند تاکید کرده و به تبیین برنامه ها و اهداف دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم به عنوان سیاستگزاران عرصه آموزش و پیشگیری از رفتارهای خود آسیب رسان پرداختند. در ادامه ایشان با تأکید بر اهمیت آموزش مهارتهای زندگی، توانمندسازی دانشجویان در مواجهه با بحران ها و مشکلات مختلف را از وظایف اصلی مراکز مشاوره دانشگاهها دانستند. در این راستا خبر از تشکیل کمیته ای در خصوص پیشگیری و مداخله در بحران در دانشگاهها دادند. در ادامه پنل تخصصی آقای دکتر شهرام خرازی ها، پزشک و کارشناس دفتر سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح علائم و نشانه های رفتارهای خود آسیب رسان قبل از اقدام به خودکشی پرداختند. مبحث پایش منظم افراد در معرض خطر؛ اشتغال ذهنی با افکار خودکشی و لزوم مداخلات فوری درمانی و دارویی توسط آقای دکتر فربد فدائی، روانپزشک و رئیس کمیته درمان های زیستی انجمن روانپزشکان ایران مطرح گردید. در ادامه خانم دکتر مرجان فتحی روانشناس و نماینده ایران در سازمان جهانی پیشگیری از خودکشی به باورهای غلط در مورد رفتارهای خودآسیب رسان اشاره کرده  و به برخی از رایج ترین علائم هشداردهنده خودکشی پرداخته و تاکید کردند که هر نوع تهدید به مرگ، به هر دلیلی، در هر گروه سنی به هیچ عنوان نباید ساده تلقی شود. درآخر بر این نکته تاکید نمودند که پیشگیری از خودکشی کاری همگانی است.

در پایان نیز آقای دکتر اقبال ولدبیگی کارشناس دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران به موضوع مداخله زودهنگام در بحران خودکشی با تمرکز بر جمعیت دانشجویی و نقش مددکاران در پیگیری این فرایند پرداختند.

   این سمپوزیوم با حضور ۲۹۶ نفر از رؤسای مراکز مشاوره، کارشناسان، متخصصان و مددکاران اجتماعی مراکز مشاوره دانشگاه‌های کشور، مدیران دانشجویی و خوابگاه‌ها و کارکنان دانشگاه تهران به صورت مجازی(پلتفرم اسکای روم) و حضوری در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.