برگزاری نشست کنفرانس تعامل اعتمادسازی آسیا (CICA)

۱۶ آذر ۱۴۰۱ | ۱۱:۱۱ کد : ۳۱۷۶۴ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۵۲
برگزاری نشست کنفرانس تعامل اعتمادسازی آسیا (CICA)

دومین نشست درمان نگهدارنده اختلال مصرف مواد افیونی در چارچوب کنفرانس تعامل اعتمادسازی آسیا (CICA) در مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار شد .

دومین نشست درمان نگهدارنده اختلال مصرف مواد افیونی در چارچوب کنفرانس تعامل اعتماد سازی آسیا (CICA) با مشارکت ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران و مرکز مشاوره دانشگاه تهران در روز دوشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۱ برابر با ۵ دسامبر ۲۰۲۲ در مرکز مشاوره دانشگاه تهران برگزار گردید. این نشست با حضور دکتر مجید قربانی مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، دکترحمید رضا رفیع پور تهرانی رئیس اداره حقوق بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، عبدالمجید اسکندری مدیر کل روابط بین الملل دانشگاه تهران، متخصصان ، درمانگران و پژوهشگران ایرانی و خارجی در حوزه اعتیاد به صورت حضوری و مجازی از ساعت ۱۱ الی ۱۸ به وقت تهران  برگزار گردید. 

هدف از این نشست به اشتراک گذاری دانش و تجربه های ملی و بین المللی بود که نتیجه آن می تواند علاوه بر افزایش حساسیت به مقوله اعتیاد و سوء مصرف مواد به تدوین برنامه‌ها و سیاست‌های اثربخش در این حوزه کمک کند

در آغاز آقای دکتر رفیع پور تهرانی ضمن خوشامدگویی به حاضران و شرکت کنندگان بین المللی مجازی ، جمهوری اسلامی ایران را خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قلمداد کردند که در این مسیر ۴۰۰۰ نفر شهید و ۱۲۰۰ جانباز و معلول داشته است. همچنین بر تجارب ایران در زمینه قطع مصرف، کاهش تقاضا و آسیب و انجام پروژه های مشترک با کشورهای منطقه اشاره کردند. در ادامه خانم دکتر عزیزی سوء مصرف مواد و اعتیاد را در سطح بین‌المللی و ملی مشکل بزرگی  برشمردند و آن را دغدغه همه کشورها دانستند و برای مقابله با آن بر اساس اقدامات پژوهش محور و پژوهشهای اقدام محور تاکید کردند.ایشان به همکاری دانشگاه تهران در مسیر مقابله با مواد مخدر با نهادهای بین المللی اشاره داشتند و برگزاری این جلسه آموزشی را نمادی از تعهد دانشگاه تهران دانستند .

دکترعلی شفیعی پژوهشگر اعتیاد ، ضمن تعریف اختلال مصرف مواد افیونی، معیارهای تشخیص آن، در خصوص اصول درمان نگهدارنده وکاهش مشکلات مصرف مواد افیونی به ایراد سخنرانی  پرداختند.

سپس آقای دکتر علیرضا نوروزی پژوهشگر اعتیاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مطالب مشروحی درباره درمان نگهدارنده با متادون ، مراحل درمان ، عوارض جانبی و خصوصیات بالینی متادون ارائه کردند.

در ادامه دکتر محمدرضا حدادی پژوهشگر اعتیاد در خصوص درمان نگهدارنده با بوپرنورفین، اثربخشی آن ، فارماکولوژی بالینی ، موارد استفاده و عدم استفاده آن پرداختند.

از دیگر پژوهشگران و متخصصین اعتیاد حاضردر جلسه،  دکتر هومان نارنجی ها بودند .ایشان توضیحاتی را در خصوص پروتکل درمان با تنتور اپیوم ، مراحل ومزایای درمان این روش ، معرفی کنگره 60 و سایر روش های مداخله از جمله روش DST   ارائه کردند.

در ادامه دکتر محسن روشن پژوه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگر اعتیاد در خصوص درمان نگهدارنده با نالترکسون ، مداخلات پس از سم زدایی ، اثر بخشی ، ملاحظات و مسائل بالینی این درمان نگهدارنده  در اختلال مصرف مواد افیونی توضیحاتی را ارائه دادند.

سپس خانم دکتر سحر عشرتی پژوهشگر اعتیاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد مداخلات غیر دارویی در اختلال مصرف مواد افیونی توضیحاتی را ارائه دادند و بر نقش مداخلات روانی اجتماعی در درمان مصرف مواد، مصاحبه انگیزشی مداخلات کوتاه مدت و مدیریت مشروط تاکید کردند.

در پایان پس از جمع بندی جلسه توسط متخصصین این حوزه  به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.