چهارمین کارگاه آموزشی "تربیت مشاور کاهش خطر مصرف مواد در دانشجویان"

به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و ستاد مبارزه با مواد مخدر و یونیسف در محل پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران در تاریخ های ۲۳ و ۲۴ و ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱

۲۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۶:۵۷ کد : ۳۳۰۵۹ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۵۴

چهارمین دوره کارگاه آموزشی تربیت مشاور کاهش خطر مصرف مواد به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و ستاد مبارزه با مواد مخدر و یونیسف در محل پردیس بین المللی کیش دانشگاه تهران در تاریخ های 23 و 24 و 25 بهمن ماه 1401 برگزار شد.

در افتتاحیه این دوره، سر کار خانم دکتر زهره عزیزی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، ضمن تبریک دهه مبارک فجر و تشکر از دفتر مشاوره سلامت و ستاد مبارزه با مواد مخدر و مسئولین محترم پردیس بین المللی کیش،  به ضرورت این دوره و آموزش با توجه به نقش اساسی کارشناسان مراکز مشاوره دانشجویی در حوزه پیشگیری از رفتارهای پرخطر به ویژه مصرف مواد تأکید نمودند؛ همچنین ایشان ضمن تأکید بر به آمار قابل توجه جوانان مبتلا به اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی، ضرورت توجه ب آموزش مستمر در حوزه پیشگیری را اعلام داشتند؛ ضمن این که خانواده افراد در معرض خطر نیز می بایست مورد توجه قرار گیرند و با توجه به رسوخ اعتیاد به صورت خاموش در زندگی افراد  بر لزوم آموزش و پیشگیری در این حوزه اشاره نمودند تا نهایتا این طرح ملی کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد را به همراه داشه باشد.

در ادامه خانم دکتر گودرزی، نماینده محترم ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، به امید دوره تکمیلی در سطح استان های کشور، به اولویت پیشگیری نسبت به درمان در حوزه آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد به مواد مخدر اشاره نموده و در این راستا فعالیت بیشتر در حوزه پیشگیری و حضور فعال شرکت کنندگان در دوره در جهت غنی سازی آموزش ضروری دانستند.

آقای کلمان بنیامین به نکات بالینی در درمان و پیشگیری مصرف مواد مانند ویژگی های رفتارهای مشکل ساز، مسائل بالینی پیش رو در پیشگیری و رفع رفتارهای پرخطر، نحوه تعیین سطح خطر مسائل و انتخاب بهترین راهکار مواجه با مسائل، اهداف کلی مشاوره رفتاری کاهش خطر، آموزش تفصیلی روند مداخله به صورت گام به گام، مرور کلی بخش های درمان و قوانین اجرای درمان، نکات بالینی مانند نحوه تنظیم قراردادهای بالینی و مداخلات مربوط به پیشگیری از عود مصرف مواد اشاره نمودند تا کارشناسان بتوانند مداخلات موثرتری را در جهت کاهش خطر مصرف مواد در دانشجویان ارائه دهند.

همچنین ایشان مداخلات روانشناختی و رواندرمانی در اعتیاد، دیدگاه های موجود در رابطه با اعتیاد به عنوان بیماری مغزی و اهمیت این دیدگاه و شاخص های حائز اهمیت در این دیدگاه را به عنوان مساله ی مهمی که کارشناسان باید در مداخلات خود مدنظر قرار دهند، مطرح نمودند.

به اثرات مستقیم مواد و پدیده مسمومیت مواد و بررسی علائم محرومیت از مواد، رویکرد های درمانگر خوب، توجه به گذشته ی رشدی و تکاملی مراجع (دوران کودکی، نوجوانی و بزرگسالی) به صورت مفصل پرداخته شد و در این راستا اتخاذ رویکرد بهبودی محور به جای موادمحور، بررسی باورهای مراجع و تاثیر آنها در روند ایجاد و ادامه ی مساله مصرف مواد به عنوان عامل مهمی در پیشگیری از مصرف مواد در نظر گرفته شد.

در پایان روز سوم دوره نیز، این کارگاه آموزشی که با شرکت 35 نفر از کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاه ها (به صورت مجازی و حضوری) برگزار گردید، ضمن تقدیم هدایا به آنان و آرزوی مستمر بودن این آموزش ها و مثمرثمر بودن آنها در کاهش رفتارهای پرخطر، پایان یافت.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.