پیشگیری ثانویه حلقه مفقوده آموزش های تخصصی کارشناسان مراکز مشاوره

۰۱ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۳:۱۴ کد : ۳۳۱۴۵ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۳۲۴

از جمله موضوع های نگران کننده  در محیط های دانشگاهی،مدیریت  آسیب های اجتماعی بویژه موادمخدر و مواد روانگردان است که   به یکی از چالشهای فرا روی متولیان بهداشت و سلامت  و مدیران دانشگاهی تبدیل شده است. بر این اساس به جای هرگونه انکار، ضرورت شناخت صحیح این پدیده، آسیب های آن، تحلیل روند آن و ارائه راهکار های کاربردی لازم و عملیاتی نمودن آنها، از جمله موضوعاتی است که میتواند در جهت مهار و کنترل آسیبهای اجتماعی این پدیده، مسئولین  دانشگاه ها را موفق سازد.

در این راستا مرکز مشاوره دانشگاه تهران با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و یونیسف اقدام به برگزاری و اجرای 4 برنامه آموزشی تخصصی ویژه کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاه ها در بهمن ماه ۱۴۰۱ نموده است.

از نکات بسیار مهم و حائز اهمیت در محتوای دوره های آموزشی مزبور  آموزش کاربردی مباحث مرتبط با پیشگیری ثانویه در مصرف مواد در دانشجویان می باشد که تاکنون کمتر آموزشی در این حوزه در مراکز مشاوره دانشگاهی ارایه شده است.

به گزارش روابط عمومی مرکز مشاوره دانشگاه تهران چهار دوره آموزشی در بهمن ماه به ترتیب در شهر تهران یزد و جزیره کیش برگزار گردید این برنامه های آموزشی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر و به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران دانشگاه فرهنگیان یزد و پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه تهران اجرا گردید.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، در مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی ضمن تشکر از همراهی و حمایت های ستاد مبارزه با مواد مخدر در اجرای چنین آموزش هایی با  تاکید بر نقش و اهمیت ویژه مشاوران و کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاهی به خطیر بودن رسالت مراکز مشاوره در پیاده سازی برنامه کاربردی مبتنی بر پیشگیری از آسیب های روانی اجتماعی به ویژه مصرف مواد و دخانیات در محیط های دانشگاهی اشاره نمودند. خانم دکتر زهره عزیزی درادامه با اشاره به ضرورت تربیت مشاوران کارآزموده و آشنا با رویکردهای نوین و علمی در زمینه  پیشگیری و کاهش آسیب های مرتبط با مصرف مواد را بسیار مورد تاکید قرار دادند.

برنامه  ریزی و اجرای دقیق برنامه های پیشگیری محور در سطوح مختلف کارشناسی و در سطح کلیه دانشگاه های کشور از نکات برجسته ای بودند که ایشان در پایان سخنان خود در بخش افتتاحیه همایش در جمع کارشناسان عنوان نمودند. سرکار خانم گودرزی نماینده ویژه ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری نیز ضمن خیر مقدم به حاضرین از تلاش دانشگاهها به عنوان پیشران آموزش عالی در کشور و نقش آنها در آموزش های کاربردی و موثر در حوزه کاهش آسیب های روانی اجتماعی به ویژه مصرف مواد در جامعه تشکر و قدردانی نمودند.

عناوین و سرفصل های ارایه شده در این دوره شامل تعریف رفتار های پرخطر و آسیب رسان، فراوانی این مشکلات در جمعیت دانشجویی و جوانان کشور، ارزیابی و شناسایی دانشجویان در معرض خطر رفتارهای آسیب زا، فنون ترغیب جهت ارتقاء و در گیر نمودن افراد در فرایند درمان، شناسایی مولفه های خطرساز و محافظت شده در اعتیاد و دیگر رفتارهای پرخطر و همچنین روش ها و ویژگی های درمان اعتیاد می باشد.

در مجموع ۹ روز آموزش مستمر تعداد 120 نفر از کارشناسان دانشگاه های فرهنگیان، پیام نور ،جامع علمی کاربردی، و دانشگاه های منطقه یک شهر تهران از  آموزش های علمی و پروتکل محور  مرتبط با حوزه کاهش خطر مصرف مواد در دانشجویان  برخوردار شدند.

در پایان هر دوره هدایایی به شرکت کنندگان اهدا گردید.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.