چهارمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی دخانیات و سلامت

۰۶ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۷:۴۱ کد : ۳۳۲۲۶ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۳۳۰

چهارمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی دخانیات و سلامت با هدف بررسی وضعیت مصرف دخانیات و تاثیر آن بر سلامت افراد به منظوراشتراک گذاری جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی در جهان از ۳ الی ۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ در بندرعباس برگزار گردید. در این نشست سه روزه ملی و بین المللی که با حضور دکتر سید جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران و نمایندگانی از سازمان های بین المللی و کشورهای عضو سازمان کنوانسیون کنترل دخانیات، دانشگاه های وزارتین علوم تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، متخصصان، پژوهشگران و نخبگان حوزه کنترل دخانیات تشکیل گردید اثرات سوء دخانیات بر اقتصاد، سلامت، دانشگاه و اجتماع مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای علمی و  مباحث تخصصی مطرح شد.


در آیین افتتاحیه این کنگره سید جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران خاطر نشان کرد که سالانه ۸ میلیون نفر در جهان به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند که ۱/۲ میلیون نفر آن افرادی هستند که در معرض مواجهه با دود دست دوم حاصل از مصرف دیگران قرار می گیرند.


جعفر حسین بیان داشت که حدود ۱۰۰ میلیون نفر در قرن بیستم به دلیل استعمال دخانیات و مواجهه با دود دست دوم جان خود را از دست داده اند. حدود ۶۰ هزار مرگ ناشی از مصرف دخانیات در کشور جمهوری اسلامی ایران بر آورد شده است.


نماینده سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد پیش‌بینی می‌شود چنانچه اقدامی عاجل برای کنترل اپیدمی جهانی انجام نشود تا پایان قرن بیست و یکم حدود یک میلیارد نفر از مردم جهان قربانی این اپیدمی مرگبار  خواهند شد.


در اولین روز این کنگره دکتر زهره عزیزی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران و دبیر شورای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی دانشگاه بدون دخانیات در خصوص نقش دانشگاه بدون دخانیات در پیشگیری از مصرف دخانیات در دانشجویان به ایراد سخنرانی پرداختند ایشان بر این نکته تاکید کردند، که امروزه معیار موفقیت یک دانشگاه صرفاً دستاوردهای تحصیلی و علمی نیست بلکه تلاش یکپارچه و هدفمند در جهت بهبود شاخص های آموزشی، اجتماعی، فرهنگی و سلامت موفقیت یک دانشگاه را  رقم می زند.

دکتر عزیزی اظهار داشتند سیاست‌های دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه تهران در راستای حفظ محیط زیست، ایجاد محیط سالم و حرکت به سوی دانشگاه سبز است و به عنوان بخشی از تاثیر گذاری اجتماعی دانشگاه برای حساس سازی در امر پیشگیری پایه گذاری گذاشته شده است.

ایشان در ادامه در خصوص پیشینه طرح دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه تهران، اهداف و ارکان آن، چالش ها و موانع اجرای طرح، توضیحاتی را ارائه دادند و به اقدامات مرکز مشاوره دانشگاه تهران که منجر به کاندیدای دریافت نشان اولین دانشگاه بدون دخانیات در خاورمیانه از سازمان جهانی بهداشت و دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات‌ و کاندیدیای دومین دانشگاه جهان بعد از دانشگاه جان هاپکینگز برای برگزاری دوره های بین المللی پیشگیری از استعمال دخانیات شده است پرداختند. همچنین به سایر اقدامات نظیر تبادل دانش و تجربه در سطح ملی و بین المللی در قالب برگزاری سمینارها و همایش ها و دوره های آموزشی، برگزاری برنامه های اجتماع محور برای اجرای سیاست های دانشگاه بدون دخانیات با مشارکت دانشجویان و کارکنان اشاره کردند.

در پایان اجرای سیاست های دانشگاه بدون دخانیات را مشروط به مشارکت تمامی ارکان دانشگاه اعم از دانشجویان، اساتید، کارکنان و سایر ذینفعان بر اساس رویکردی یکپارچه دانستند و تاکید بر این نکته مهم داشتند که تلاش برای ایجاد دانشگاه بدون دخانیات باید یکی از اولویت های اول و مستمر دانشگاه ها باشد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.