نشست تخصصی مددکاری اجتماعی به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری

۲۳ اسفند ۱۴۰۱ | ۰۹:۴۹ کد : ۳۳۵۴۴ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۴۲۷
نشست تخصصی مددکاری اجتماعی به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری

نشست تخصصی مددکاری اجتماعی به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی به میزبانی مرکز مشاوره دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در محل مرکز مشاوره دانشگاه تهران در تاریخ 22 اسفند ماه 1401  با حضور 90 نفر از متخصصان و مددکاران سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

در افتتاحیه این دوره، سر کار خانم دکتر زهره عزیزی، رئیس محترم مرکز مشاوره دانشگاه تهران، ضمن تبریک روز جهانی مددکاری اجتماعی و تشکر از دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی و خیر مقدم خدمت جناب آقای دکتر ابراهیم نعیمی، به ضرورت گردهمایی مددکاران اجتماعی و نقش اساسی مددکاران مراکز مشاوره دانشجویی در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی و بحران های دانشجویی تأکید نمودند؛ همچنین ایشان ضمن تأکید بر رشد قابل توجه آسیب های اجتماعی و تبیین شعار "من هستم، ما هستیم"  نقش مهم مددکاران در همبستگی بین همنوعان و کاهش آسیب های اجتماعی را اعلام داشتند؛ ضمن این که خانواده دانشجویان و ابعاد اجتماعی و محیطی مسائل آنان نیز می بایست مورد توجه قرار گیرند؛ ایشان با اشاره به تاریخچه رشته مددکاری اجتماعی و فعالیت های صورت گرفته در این حوزه بر نقش اساسی مددکاران در پیشگیری از بحران های دانشجویان و کمک رسانی به آنان و ارتقا سلامت روان اشاره نمودند.

در ادامه دکتر ابراهیم نعیمی، مدیر کل محترم دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیات و فناوری، هدف شکل گیری مددکاری اجتماعی را ارائه خدمت به همنوعان در معرض آسیب های اجتماعی دانستند و به تاثیر زیاد تصمیم ها و فعالیت آنان در کاهش این آسیب ها اشاره نمودند. ایشان توجه به بعد اجتماعی آسیب ها و مسائل دانشجویان را گام مهمی در جهت انسجام اجتماعی و بسترسازی برای توسعه اجتماعی مطرح نمودند و این حوزه را به عنوان حرفه ای انسان یاورانه در کمک به اقشار آسیب دیده و گسترش همبستگی اجتماعی و مشارکت عمومی مطرح نمودند. ایشان به توجه مددکاران به ابعاد اجتماعی مسائل در کنار ابعاد فردی به عنوان ویژگی متمایز مددکاری اجتماعی، اشاره نمودند و در این راستا فعالیت بیشتر در حوزه پیشگیری را ضروری دانستند و نقش های آموزش دهندگی، مداخله گری تخصصی و پژوهشگری را تبیین نمودند و برگزاری دوره های آموزشی ویژه مددکاران، تاسیس اداره مددکاری به شکل مستقل در چارت تشکیلاتی سازمان را به عنوان بخشی از فعالیت های سازمان در حوزه مددکاری مطرح کردند.

خانم الهام قوانلو، دبیر کارگروه مددکاری اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، فعالیت مددکاران در کنار سایر اعضای تیم درمان را عامل مهمی در جهت بحران های کمتر برخورداری از کیفیت زندگی بهتر مطرح نمودند. همچنین ایشان به لزوم روشن تر شدن جایگاه مددکاران اشاره نموده و بر ارتباط مددکاران با سایر مسئولین دانشگاه و خوابگاه ها به عنوان منبع حمایتی قوی برای دانشجویان اشاره کردند تا بتوانند در مشکلات تحصیلی، فردی و اجتماعی و... دانشجویان مثمرثمر باشند. احترام به تنوع اجتماعی و تفاوتهای فردی و فرهنگی و پذیرش نامشروط انسان ها به عنوان اصول اولیه عامل مهمی در مداخلات هستند

در ادامه خانم دکتر رقیه خسروی، عضو هیئت علمی و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه شیراز، به حوزه های جدید مددکاری اجتماعی مانند رویکردهای مبتنی بر توانمندی‌های مراجع اشاره کردند که در آن توانمندی های خاص افراد و جامعه آنها مورد توجه قرار می‌گیرد تا پتانسیل‌های آنها برای بهبود شرایط فرد استفاده گردد. می بایست مطالعاتی در رابطه با مسائل فرهنگی افراد جامعه قرار گیرد تا بتوان رویکرد و مداخله به کار برده شده را با فرهنگ فرد همخوان کرد تا شاهد اثر بخشی بیشتر و بهبود بیشتر کیفیت زندگی آنها باشیم. همچنین حضور همیاران نقش کمک کننده ای برای مددکاران در شناخت وضعیت دانشجویان و فرهنگ انان دارد.

دکتر فاطمه جعفری، مسئول مرکز مشاوره خوابگاه دختران فاطمیه، به تبیین شعار روز جهانی مددکاری اجتماعی "احترام به تنوع از طریق اقدام اجتماعی مشترک" پرداختند و حفاظت و ترویج تنوع Diversity همواره یکی از اهداف اصلی مددکاری اجتماعی بوده است. مددکاران اجتماعی در حوزه های مختلف فعالیت می کنند و به افراد و اجتماعات کمک می کنند که بتوانند چالش ها و عوامل خطر را مدیریت کنند.

آقای دکتر سید محمد حسین جوادی، رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،  به احترام به تفاوت‌ها و تاکید بر حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر اشاره کردند و حوزه گسترده گروه‌های هدف مددکاران اجتماعی را نام بردند و با توجه به آمار بالای خودکشی و نقش مداخله مددکاران در بحران خودکشی و رشد آسیب های اجتماعی مختلف در سال‌های اخیر اهمیت مددکاری اجتماعی برای خدمات‌رسانی را مطرح کردند و در این راستا می بایست حمایت های اقتصادی در کنار سایر خدمات مددکاران اجتماعی مورد توجه قرار گیرد تا انواع مداخلات مددکاری اجتماعی مانند مشاوره فردی، تحصیلی، خانوادگی، ارجاع درون سازمانی و برون سازمانی و..... بتوانند بیش از پیش موثر واقع شود؛ ایشان به اهم اقدامات اداره مددکاری اجتماعی مانند تدوین استانداردهای مداخلات اجتماعی و انتشار کتاب های مختلف در این حوزه اشاره نمودند.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.