نشست گرامیداشت روز روانشناس و مشاور در دانشگاه تهران برگزار شد
نشست گرامیداشت روز روانشناس و مشاور در دانشگاه تهران برگزار شد
آیین تقدیر از رؤسای مراکز مشاوره منطقه یک و روانشناسان مرکز مشاوره دانشگاه تهران، همراه با برگزاری نشست علمی- تخصصی با حضور روانشناسان و مشاوران، روز یکشنبه، ۱۰ اردیبهشت در تالار شهید دهشور دانشکدگان علوم برگزار شد. متخصصان مختلف درباره اهمیت نقش روانشناسان در این برنامه صحبت کردند و در پایان نشست، اعضای کانون همیاران سلامت روان دانشگاه تهران، فعالیتهای گذشته و انتظارات خودشان را مطرح کردند. همچنین گروه موسیقی فانوس، شامل جمعی از هنرمندان روشندل به اجرای چند قطعه موسیقی پرداختند.
نجات یک نفر، مثل نجات یک نسل است
دکتر زهره عزیزی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران، ضمن تبریک روز روانشناس و مشاور، با تبریک روز روانشناس و مشاور اظهار کرد: زمانی که بعضی افراد در آسودگی زندگی میکنند شما روانشناسان دغدغه آرامش انسانها را دارید. درطول زمان این روانشناسان بودند که به بهبود روان و زندگی و ارتقای سلامتشان کمک کردهاند. خدا را شاکرم که با پیشرفت تکنولوژی، اطلاعات و سواد سلامت مردم بالا رفته است. امروز نیاز به روانشناس، یک نیاز واقعی است؛ همانطور که برای خانوادهها جا افتاده است مشاور مالی و حقوقی داشته باشند، نیاز به روانشناس هم احساس میشود. زمانه هم به سمتی رفته که همه ما به روانشناسان و مشاوران نیاز داریم.
وی در ادامه افزود: با توجه به افزایش سرعت در همه حوزهها، دیگر مثل گذشته نمیشود زندگی کرد. سواد تربیت فرزند برای والدین باید بهروز باشد. ایشان در ادامه با اشاره به زیاد شدن فاصله نسلها، به اهمیت بهروز بودن خانوادهها و روانشناسان پرداختند. دکتر عزیزی در پایان با تقدیر از روانشناسان و مشاوران، یادآور شدند: حتا زمانی که شما روانشناسان در اتاق درمان هستید و کارتان دیده نمیشود، بدانید کار شما به بهبود جامعه و آینده کمک میکند. زیرا نجات حتا یک نفر مثل نجات یک نسل است.
ایجاد چتر حمایتی روانشناختی برای دانشجویان
دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، با تبریک روز روانشناس، به لزوم استفاده از خدمات روانشناسی اشاره کردند و در ادامه افزودند زندگی ماشینی، فاصله گرفتن نسلها، پاندمی کرونا، سوگواریهای زمان کرونا و عوامل دیگر باعث شده نه فقط دانشجویان بلکه همه ما به خدمات روانشناختی نیاز داشته باشیم. ایشان در ادامه گفتند: روانشناسان قبلا در ایران از جایگاه مناسبی برخوردار نبودند اما خوشبختانه امروز این جایگاه ارتقا پیدا کرده است. وی در ادامه به مسائل روانشناختی دانشجویان پرداختند و اظهارکردند: خدمات روانشناختی نه فقط به شکل فردی بلکه باید به شکل همگانی و به صورت چتر حمایتی روانشناسان و مشاوران ایجاد شود تا دانشجویان مشکلات کمتری داشته باشند.
اهمیت پیشگیری از آسیبهای روانشناختی در جمعیت دانشجویی
دکتر مهدی شهبازی، مشاور رئیس و رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران، در ابتدا روز روانشناس و مشاور را تبریک گفتند و در ادامه افزودند: درحال حاضر ۵۳ هزار دانشجو در دانشگاه تهران وجود دارد که مدیریت آنها برای مرکز مشاوره دانشگاه تهران، کار بسیار سختی است. دکتر شهبازی، به لزوم پیشگیری از آسیبهای روانشناختی، ارزیابی کارنامه سلامت روان و پیشدرمان اشاره کردند و اینطور ادامه دادند: امیدوارم امسال تنش کمتری وجود داشته باشد و بتوانیم فضای مطلوبی را برای دانشجویان فراهم کنیم. دکتر شهبازی، در پایان به محدودیتهای مالی و محدودیتهای جذب روانشناسان اشاره کردند و گفتند این محدودیتها اجازه نداده به شرایط مطلوبمان برسیم. باتوجه به اینکه دانشجویان در سن جوانی هستند، با مسائلی مثل استرس، دغدغههای اشتغال، ازدواج و... درگیر هستند و لازم است فعالیتهای اجرایی و پژوهشی را در حوزه سبک زندگی سالم برای دانشجویان در نظر بگیریم.
لزوم رشد همهجانبه دانشجویان و اصلاح بدکارکردیهای گذشته
دکتر ابراهیم نعیمی، مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، صحبتهایشان را با تبریک روز روانشناس و مشاور آغاز کردند و در ادامه اظهار کردند: خود ما باید تلاش کنیم تا به جایگاه روانشناسی منزلت ببخشیم. ما در دانشگاه با دانشجویانی مواجه هستیم که ۱۸ سال از عمرشان را در خانواده و بعد در مدرسه گذراندهاند. وی با اشاره به بدکارکردیهای خانواده و سیستم آموزش و پرورش گفتند: متاسفانه خانوادهها به دلایل مختلفی مثل نداشتن مهارت، تحریکپذیری به خاطر مشکلات مالی و... نتوانستهاند فرصت رشد فرزندان در ابعاد مختلف را فراهم کنند و همین موضوع باعث شده تا دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه با مسائل روانشناختی مواجه باشند. دکتر نعیمی، به نقش روانشناسان برای کاهش معضلات دانشجویان، بهبود و رشد شرایط آنها اشاره کردند و در پایان گفتند لازم است اقدامات پیشگیرانه و مهارتافزا افزایش پیدا کند و دانشجویان نسبت به قبل توانمند شوند.
نقش متخصصان روان در شناسایی و کاهش مشکلات داشنجویان
دکتر مجید صفارینیا، روانشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، در آغاز به تعدادی از مشکلات دانشجویان مثل عدم امنیت، ادراک بیعدالتی و عدم رعایت حقوق شهروندی و... اشاره کردند و در ادامه به مشکلات نسل زد (دهه هشتادیها) یعنی نسلی که در گوشی و فضای آنلاین بزرگ شدهاند، پرداختند. دکتر صفارینیا، خوداتکایی و خودکفایی را از ویژگیهای بارز نسل زد دانستند و در ادامه بیان کردند: سیاستهای دانشگاهی باید در راستای ایجاد محیط حمایتگری و افزایش حس مشارکت دانشجویان با دانشگاه باشد. این متخصص حوزه روانشناسی اجتماعی، ترویج سبک زندگی سالم، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دانشجویان، گروهدرمانی با محورهای مختلف، تکریم دانشجویان، مداخله فوری در بحرانها، مبارزه با تبعیض و انگ زدن به اختلالات سلامت روان را در ایجاد شرایط مناسب برای دانشجویان ضروری دانستند.
نظر شما :