نخستین همایش ملی دانشگاه بدون دخانیات برگزار شد
نخستین همایش ملی دانشگاه بدون دخانیات برگزار شد.
سه شنبه 9 خرداد ما0 1402 نخستین همایش ملی دانشگاه بدون دخانیات در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران صبح امروز سهشنبه ۹ خرداد ماه در اولین همایش ملی دانشگاه بدون دخانیات که در تالار فردوسی گفت: هر چند جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه تهران در جهت دانشگاهی سلامت و بدون دخانیات حرکت میکنند اما برخی از رعایت مقررات و هنجارها سرپیچی میکنند.
عضو هیأت رئیسه دانشگاه تهران با اشاره به حرکت نمادین و فرهنگسازی همیاران سلامت در دانشگاه تهران، گفت: این حرکت دانشجویان جزو ارزشمندترین فعالیتهایی است که داریم در حرکتهای دانشجویی مشاهده میکنیم.
دکتر وجهی تاکید کرد: امیدواریم فرهنگسازی برای پیشگیری از مصرف دخانیات، نه در کلام و شعار بلکه در عمل هم برای مسئولان و هم دانشجویان واقعاً جزو اولویتها قرار بگیرد و محیط سالمی در دانشگاه ایجاد شود. شعار دادن شاید خیلی سخت نباشد ولی عملیاتی کردن این برنامهها نیاز به صبر و حوصله و اطلاعرسانی دقیق دارد.
معاون دانشگاه تهران افزود: امیدواریم به کمک همه دانشجویان دغدغهمند بتوانیم به عنوان دانشگاه پیشتاز در حوزه پیشگیری از مصرف دخانیات، حرکت مناسبی داشته باشیم و این حرکت، الگوی مناسبی برای دیگر دانشگاههای کشور باشد.
دکتر وجهی خاطرنشان کرد: چشمانداز دانشگاه تهران فقط ظرفیتسازی علمی نیست بلکه ایجاد مسئولیتپذیری جمعی در دانشجویان، از وظایف اصلی دانشگاه است.
استاد دانشگاه تهران در پایان ابراز امیدواری کرد: با کمک و مشارکت دانشجویان، سبک زندگی سالم را در دانشگاه ترویج کنیم و بتوانیم محتوای خوبی برای زندگی دانشجویی فراهم نمائیم.
دکتر زهره عزیزی، مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران، گفت: دانشگاه تهران در راستای مسئولیت اجتماعی خود و حرکت به سوی دانشگاه سبز، به سمت برنامه دانشگاه بدون دخانیات رفته است.
وی با یادآوری اینکه سالانه حدود ۷.۵ میلیون نفر جان خود را بخاطر مصرف دخانیات از دست میدهند که ۱.۲ میلیون از این مرگها به واسطه مصرف دود دست دوم و به عبارتی استعمال غیرمستقیم است، خاطرنشان کرد: اما متأسفانه نگاه سیاستگذاران به مسئله استعمال دخانیات مانند نگاه به مواد مخدر نیست و استعمال سیگار به سرعت در حال رواج است بنابراین ما باید برای حفظ سلامت جامعه فکری انجام دهیم.
دکتر عزیزی، پیشگیری از مصرف سیگار را خیلی مهمتر از درمان دانست و تصریح کرد: عادت کردهایم هزینههای زیادی برای درمان مصرف کنیم اما پیشگیری میتواند هزینهها را کم کند و سلامت را ارتقا دهد.
مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران افزود: وظیفه دانشگاهها آگاهیبخشی و ارتقای سواد سلامت جامعه است که مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران به عنوان پیشگام در این موضوع حرکت میکند و با جدیت و در هماهنگی و همکاری همه نهادهای ذیربط و اساتید و دانشجویان و کارکنان دانشگاه این موضوع را به ثمر برساند تا دریچهای برای اجرای این طرح در سایر دانشگاههای کشور باشند.
وی با یادآوری نقش انسانسازی نهاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: متأسفانه مطالبهگری درباره موضوع عدم مصرف دخانیات خیلی گسترده نبوده است. بنابراین همسویی دانشجویان با برنامه دانشگاه بدون دخانیات میتواند اجرای این برنامه را سرعت بخشد.
دکتر عزیزی در این حال اظهار کرد: اقدامات دانشگاه تهران در زمینه دانشگاه بدون دخانیات، نظر سازمان جهانی بهداشت را تأمین کرده است. از این رو دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشگاه بدون دخانیات در ایران، از سوی سازمان جهانی بهداشت کاندیدای دریافت نشان دانشگاه بدون دخانیات شده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: همانطور که همواره دانشگاه تهران در طول تاریخ کشور، حرکتساز و پیشگام بوده است، در زمینه دانشگاه بدون دخانیات نیز با همکاری دانشجویان قدمهای جدی و محکم بردارد و به زودی شاهد یک دانشگاه تمام سبز با کمک همه ذینفعان دانشگاه باشیم.
نظر شما :