برگزاری اولین همایش ملی روز جهانی سلامت روان مهرماه ۱۴۰۲

۱۸ مهر ۱۴۰۲ | ۲۰:۵۷ کد : ۳۷۱۸۶ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۹۹

اولین همایش ملی بهداشت روان به مناسبت روز جهانی بهداشت روان، ویژه متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت، اعضای هیات علمی، کارکنان، دانشجویان و سایر علاقمندان به میزبانی مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران و با همکاری دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مرکز آموزش های حرفه ای مدیران و کارکنان و کانون همیاران سلامت روان در محل سالن شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در تاریخ 18 مهر ماه 1402 با حضور بیش از 500 نفر از متخصصان و روانشناسان سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.

جناب آقای دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، ضمن تبریک روز جهانی بهداشت روان، با اشاره به مولفه های سبک زندگی سالم و توصیه هایی در راستای خودمراقبتی، توجه به سلامت روان را یک ضرورت دانسته و با توجه به تاثیر فراوان سلامت روان بر سلامت جسم، بر اهمیت بالای خودمراقبتی تاکید نمودند. ایشان عنوان نمودند که با توجه به وجود استرس های محیطی فراوان در جامعه امروز، یادگیری مهارت های خودمراقبتی مانند تنظیم هیجان و مدیریت استرس و... و همچنین برنامه ریزی و نظم و خودکنترلی میتواند در راستای ارتقای سلامت روان دانشجویان تاثیر گذار باشد.

در افتتاحیه همایش جناب آقای دکتر ابراهیم نعیمی، مدیر محترم دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، نکاتی را در رابطه با سلامت روان و برنامه های دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی در جهت ارتقای سلامت روانی اجتماعی دانشجویان ایراد نمودند. ایشان با اشاره به نسل اول دانشگاه ها: آموزش، نسل دوم: پژوهش، نسل سوم: کارآفرینی، نسل چهارم: تولید نیروی انسانی موثر برای جامعه و نسل پنجم: ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی جامعه، دانشگاه ها را در ارتقای سلامت و بهداشت روان منشا اثر دانستند. همچنین ایشان به طرح پات (پیشگیری از افت تحصیلی)، طرح بتا (شناسانی و ارجاع افراد در معرض خطر رفتارهای خوداسیب رسان) و طرح تاد (تجارب ارزشمند دانشجویان) به عنوان طرح های اساسی دفتر مشاوره در این حوزه اشاره نمودند.

جناب آقای دکتر علی فتحی آشتیانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، در راستای تبیین ضرورت توجه و تحول در سلامت روانی جامعه، توجه به بهداشت روان را مسئولیت فردی و اجتماعی همه ی مردم دانستند. ایشان با اشاره به ده موضوع در اولویت سلامت کشور و نیاز روزافزون به خدمات سلامت روانی و ارائه شواهد مبتنی بر پژوهش های اخیر انجام شده، توجه به حفظ و ارتقای سلامت روانی جامعه، با محوریت تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از آسیب های اجتماعی را از ضرورتی انکارناپذیر مطرح نمودند.

در نهایت، سر کار خانم دکتر زهره عزیزی، مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران، ضمن تشکر از اساتید و حضار گرامی، در راستای توجه به ارتقای سواد سلامت روان، به تبیین شعار این روز "سلامت روان، مسئولیت فردی اجتماعی همه ماست" پرداختند؛ بر پیشگیری های سلامت محور و توجه به تمام ابعاد انسان (روانی، جسمی، اجتماعی و معنوی) تاکید نموده و بزرگداشت این روز را تلنگری برای توجه هر چه بیشتر به خودمراقبتی و دیگرمراقبتی دانستند. همچنین ایشان بر نقش دانشگاه ها در انگ زدایی و منتقل کردن مهارت های اساسی و پایه در طول دوره دانشجویی به دانشجویان اشاره نمودند؛ به امید آن که بتوانیم با تاکید بر عمل گرایی و تلاش برای تبدیل دانش به بینش و نگرش و همچنین به منصه ظهور گذاشتن دانش در صحنه عمل، گامی مهم در جهت بهداشت روان جامعه برداریم.

همچنین به منظور تاکید بر ارتقای روحیه و سلامت روان افراد در این همایش مسابقات پرسش و پاسخ پیام بهداشتی با محوریت بهداشت روان، مسابقه برج هیجان، حافظ خوانی با تاکید بر اشعار مرتبط با اهداف همایش همراه با اهدای جوایز برگزار گردید و در پایان از همیاران سلامت روان برتر دانشگاه تهران که نقشی موثر و سازنده در پیشبرد اهداف مرکز مشاوره بعنوان حامی و همراه دانشجویان داشته اند از سوی معاونت محترم دانشجویی و مدیر محترم مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران تقدیر و تشکر صورت پذیرفت.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.