همایش بین المللی مددکاری اجتماعی، مددکاری اجتماعی دانشگاه و سلامت جامعه دانشگاهی (سیاست ها، رویکردها و برنامه ها)  در تاریخ سه شنبه ۸ اسفند ماه و در محل تالار امیر کبیر دانشگاه تهران به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.

۰۸ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۱:۳۹ کد : ۴۰۱۶۷ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۱۶۵

همایش بین المللی مددکاری اجتماعی، مددکاری اجتماعی دانشگاه و سلامت جامعه دانشگاهی (سیاست ها، رویکردها و برنامه ها)  در تاریخ سه شنبه ۸ اسفند ماه و در محل تالار امیر کبیر دانشگاه تهران با حضور بیش از ۲۰۰ نفر به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.
در افتتاحیه این همایش دکتر علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی، ضمن ابراز مسرت از حضور در جمع مددکاران، به تلاش ها و اثرات کار مددکاران اجتماعی در محیط دانشجویی اشاره نمودند و حضور و فعالیت مددکاران را در رفاه و سلامت روانی اجتماعی دانشجویان مثمر ثمر دانستند؛ ایشان ابراز امیدواری نمودند که این گردهمایی و تبادل جدیدترین اطلاعات در حوزه مددکاری اجتماعی بتواند دستاوردهای مفیدی برای جامعه مددکاری اجتماعی داشته باشد.
در ادامه دکتر زهره عزیزی، مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران، ضمن خیر مقدم به حضار گرامی، با اشاره به شعار امسال مددکاری اجتماعی: بوئن ویور (آینده مشترک برای تغییرات بنیادین)، روحیه مددکاری اجتماعی و آمادگی همیشگی مددکاران برای کمک رسانی را ستایش نمودند؛ ایشان با اشاره به فرهنگ غنی کشور و وابستگی انسان ها به یکدیگر، مددکاری اجتماعی را به عنوان یک حرفه ی علمی مطرح نمودند و از زحمات پیشکسوتان و اساتید این فن و همه ی مددکاران برای ایجاد این نگاه قدردانی نمودند؛ همچنین ایشان به خدمات مددکاری اجتماعی مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران در شعبه ها و خوابگاه های مرکز اشاره داشتند.
در ادامه خانم فرطوسی، معاون دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت ها و برنامه های دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی در حوزه مددکاری اجتماعی (اداره مددکاری، کارگروه مددکاری اجتماعی و ...) را مطرح نمودند و حضور پررنگ مددکاران اجتماعی در کنار مشاوران و روانشناسان را از نیازهای اساسی دفتر مشاوره وزارت علوم دانستند.
آقای دکتر محمد زاهدی اصل، استاد پیشکسوت مددکاری اجتماعی، در رابطه با تاریخچه مددکاری اجتماعی در کشور و نظریه ی انتقادی در این حوزه توضیحاتی ارائه نمودند و "ایجاد تغییر" را به عنوان عنصر غیر قابل تفکیک از مددکاری اجتماعی مطرح نمودند و جامعه ی مددکاران را به جهت دهی به نقدهای سازنده برای سیاست گذاری و برنامه ریزی های کارآمدتر مدیران فرا خواندند به امید آن که این تلاش جمعی بتواند در کاهش بحران های دانشجویان و افزایش توانمندی های آنان بیش از پیش موثر واقع شود.
در ادامه دکتر آوریل بلینگر، استاد بازنشسته دانشگاه گلاسکو انگلستان و دانشیار افتخاری مددکاری اجتماعی دانشگاه پلیموث گرجستان، در ارتباط با "تمرین مددکاری اجتماعی در زمان های چالش برانگیز: چگونه رویکرد نقاط قوت می تواند کمک کند" مطالبی را ارائه نمودند. ایشان به آینده مشترک برای تغییرات بنیادین اشاره داشتند و مفاهیمی مانند رفاه، مشارکت، صلح و... را در این راستا تبیین نمودند و نکاتی در مورد رویکرد نقاط قوت در فعالیت های مددکاری اجتماعی بیان نمودند.
دکتر سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، به نقش مددکاران اجتماعی در ایجاد یک زندگی شایسته اشاره داشتند؛ ایشان ضمن تبیین منشور حقوق شهروندی و بیانیه جهانی اصول اخلاقی و صداقت حرفه ای در مددکاری اجتماعی،ضرورت ارتباط اساسی بین حوزه فعالیت مددکاران با حقوق زندگی شایسته را مورد بررسی قرار دادند و به ماموریت های اصلی مددکاران اشاره نمودند.
سپس دکتر حبیب اله فرید، عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی، ضمن اشاره به شاخص های سلامت اجتماعی و تاثیر آن بر زندگی خوب، رویکردهای موجود در مطالعات جهانی در رابطه با سلامت اجتماعی را به تفصیل مورد بررسی قرار دادند و ضمن تعریف این مفهوم، به تعیین کننده های اجتماعی سلامت اشاره داشتند؛ نظریه های سلامت اجتماعی، سیاست سلامت اجتماعی کشور،.... از مباحثی بودند که توسط ایشان مطرح شدند به امید آن که نگاه سیستمی و تلفیقی به فعالیت های مددکاران ترویج یابد.
دکتر ستار پروین، مدیر گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، به موضوع مددکاری اجتماعی جامعه ای پرداختند و با توجه به تغییر و تحولات جامعه و پیشرفت تکنولوژی، به ظرفیت مددکاران اجتماعی در برداشتن موانع و نگاه سیستمی به فرد و ساختاری که فرد در آن زندگی میکند، اشاره نمودند و توجه به تحلیل های اجتماعی و ساختاری را ضروری دانستند.
دکتر ملیحه خلوتی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در ارتباط با ابعاد سلامت معنوی زندگی خوب، به تعریف زندگی معنادار، سرچشمه های معنای زندگی و موانع سر راه معنای زندگی مانند خودشناسی مبهم پرداختند و بر نقش معنا در فعالیت های مددکاری اشاره داشتند.

در پایان دکتر استفان وب، استاد مددکاری اجتماعی دانشگاه گلاسکو اسکاتلند، مباحث اساسی در مددکاری اجتماعی انتقادی را مطرح نمودند و مددکاری اجتماعی انتقادی بین المللی را علاوه بر یک جنبش فعال، مجموعه ای متمایز از دانش نظری و روش شناختی قابل اجرا در کار اجتماعی دانستند. ایشان با اشاره به سیاست و ویرانه های نئولیبرالیسم، به مصادیق و جنبه های مختلف این موضوع و ارتباط آن با مددکاری اجتماعی پرداختند.
 این همایش بعد از معرفی کتاب های مددکاری اجتماعی در دانشگاه و تقدیر از مددکاران شایسته و اساتید حاضر، خاتمه یافت.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.