علوم تجربی ،فرش علوم انسانی و روانشناسی ،عرش علوم انسانی است.
برگزاری آیین نکوداشت روانشناسان و مشاوران در مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران
آیین نکوداشت روانشناسان و مشاوران به مناسبت روز روانشناس و مشاور، با محوریت حمایت های روانی-اجتماعی از جامعه روانشناسان و مشاوران در تاریخ یک شنبه 9 اردیبهشت ماه و در محل سالن شهید دهشور دانشکده علوم دانشگاه تهران با حضور بیش از 150 نفر به صورت حضوری و مجازی برگزار گردید.
در افتتاحیه این مراسم، دکتر زهره عزیزی، مدیر محترم مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران، ضمن خیر مقدم به حضار گرامی و تبریک روز روانشناس، با اشاره به اهمیت تلاش های روانشناسان دانشگاهی در ارتقای سلامت جامعه به ویژه دانشجویان، از زحمات شبانه روزی و بی دریغ آنان تقدیر نمودند؛ ایشان مسئولیت پذیری، مهربانی و همدلی را از ویژگی های بارز روانشناسان دانستند که در کنار آشنایی با فرهنگ مراجعین و به روز بودن دانش روانشناسان برای مواجهه با چالش های جدید جامعه، میتواند در درک دنیای نسل جوان و اقدامات مبتنی بر شواهد تاثیرگذار باشد.
در ادامه دکتر غلامعلی افروز، استاد ممتاز دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، به تاریخچه ایجاد رشته روانشناسی در دانشگاه تهران و پیشگام بودن دانشگاه تهران در این زمینه اشاره نمودند، ایشان علوم تجربی را فرش علوم انسانی و روانشناسی را عرش علوم انسانی دانستند و "خودسنجی" را هدف دیگر گرامیداشت این روز دانستند بدین صورت که روانشناسان می بایست مواردی مانند تکریم مراجعین، اخلاق حرفه ای، اصول حرفه روانشناسی و... را در مورد خویش مورد ارزیابی قرار دهند به امید آنکه شاهد پیشرفت های بیشتر در حرفه خود باشند.
در ادامه دکتر رضا پورحسین، رئیس محترم دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، به لزوم وجود ارتباط عمیق بین روانشناسان و مسائل اجتماعی اشاره داشتند و تقویت روحیه جامعه نگری در روانشناسان را ضروری دانستند ؛ بدین ترتیب ایشان با تبیین جایگاه روانشناسی در منظومه ی مسائل اجتماعی، تاثیر این مهم بر پیشگیری از بروز آسیب های روانی و اجتماعی را عنوان نمودند و ابراز امیدواری نمودند که با تقویت این ویژگی در روانشناسان و نگاه جامعه نگر به مسائل روانشناختی، شاهد ارتقای بهداشت روان در سطح جامعه باشیم.
در ادامه دکتر مجید صفاری نیا، عضو محترم هیات علمی دانشگاه پیام نور، با اشاره به ارتباط بین استرس های جامعه کنونی با بروز مشکلات روانشناختی به ویژه افسردگی، به فرسودگی شغلی و استرس بالای حرفه ی روانشناسی اشاره داشتند؛ ایشان ویژگی های حرفه های یاورانه مانند برونگرایی، انعطاف پذیری، رفتار جامعه پسندانه و مسئولیت پذیری اجتماعی را برشمردند و از روانشناسان دانشگاه به عنوان سرمایه های ارزشمند دانشگاهی یاد نمودند.
در اختتامیه مراسم، دکتر علیرضا وجهی،معاون محترم دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران، زحمات بی دریغ روانشناسان و تلاش های شبانه روزی و خالصانه شان را ستایش نمودند و حمایت خود را از جامعه روانشناسان دانشگاهی اعلام داشتند و به بهانه ی این روز از تلاش های روانشناسان تقدیر و تشکر به عمل آوردند.
در پایان دکتر ابراهیم نعیمی، مدیر کل محترم دفتر مشاوره، سلامت روان و سبک زندگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، خاطرنشان نمودند که به دلیل رشد امکانات رفاهی روزافزون، شاهد افزایش تنش ها و سلب آرامش از زندگی انسان ها هستیم و در چنین شرایطی نقش روانشناسان را در بازگرداندن آرامشی که از دست رفته است، بسیار تاثیرگذار دانستند. این مراسم بعد از اجرای موسیقی زنده وتقدیر از اساتید پیشکشوت این حوزه و روانشناسان مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه، خاتمه یافت.
نظر شما :