هفته سلامت روان
هفته سلامت روان ۱۸ لغایت ۲۴ مهر ماه
مطابق با روز جهانی سلامت روان ۱۰ اکتبر ۲۰۱۹
محور اصلی روز جهانی سلامت روان سال ۲۰۱۹ " پیشگیری از خودکشی" است و هدف از انتخاب این شعار ایجاد هماهنگی بیشتر میان آحاد جامعه در افزایش آگاهی و کاهش انگ دریافت خدمات درمانی برای درمان اختلالات روانپزشکی و در نهایت به کاهش مرگ و میر به دنبال این اختلالات است.
خودکشی در طول تاریخ بشر وجود داشته است، اما با توجه به پیچیدگی سبب شناسی آن، در تمام نقاط جهان به تدریج افزایش یافته و در چند دهه گذشته به سطح آماری هشدار دهنده رسیده است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۰۰۰/۸۰۰ نفر در سال (۱۰/۶ در صد هزار نفر) به دنبال خودکشی جان خود را از دست میدهند. خودکشی سومین علت مرگ در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال میباشد. این آمار در کشورمان بر اساس گزارشهای رسمی منتشره توسط پزشکی قانونی، در سالهای اخیر به عدد ۴ تا ۵ هزار فوت و ۱۰۰ هزار اقدام در سال رسیده است.
هدف از نام گذاری روز جهانی سلامت روان با عنوان "پیشگیری از خودکشی" در سال ۲۰۱۹ این بوده است که توجه دولتها به این مسئله جلب شود که چارهای جز پذیرش این مشکل و قرار دادن آن در برنامههای اولویت دار حوزه بهداشت روان نیست. هدف از این نامگذاری، کمک به کاهش انگ اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در خصوص خودکشی است که به پیشگیری از آن منجر میشود. صحبت سیاست گذاران در مورد موضوعی که به اشتباه تصور میشود صحبت در مورد آن موجب ترویج آن خواهد شد.
خوشبختانه با توجه به باورها و اعتقادات دینی مسلمانان که اهمیت نجات جان یک انسان را همانند نجات جان یک جامعه میدانند، اجرای برنامههای پیشگیری از خودکشی را صرفاً نه وظیفه حوزه سلامت بلکه بعنوان یک وظیفه دینی ارزشمند تلقی مینمایند.
شعار روزهای هفته ملی سلامت روان
روز اول - نقش خود مراقبتی در نشاط اجتماعی
روز دوم - نقش آموزههای دینی، فرهنگ و معنویت در ارتقای سلامت روان
روز سوم - تحکیم خانواده، جامعه با نشاط
روز چهارم - ارتقای سلامت روان و نشاط اجتماعی
روز پنجم - نقش مهارتهای زندگی در ارتقای سلامت روان
روز ششم- عوامل اجتماعی تعیین کنندههای سلامت و نقش آن در نشاط اجتماعی
روز هفتم - جایگاه رسانه و شبکههای اجتماعی در افزایش نشاط
نظر شما :